Op de vraag “wat kost nou een foto” is niet één antwoord te geven. Er zijn veel variabelen van invloed op de totaalprijs, die vaak niet direct allemaal bekend zijn. Om toch een indruk te geven van de investering die nodig is voor een bepaald type foto’s, hebben we een aantal cases uitgewerkt. In het rekenvoorbeeld hieronder vind je een aantal bedrijfs fotografie cases uitgewerkt. Uiteraard gaan we graag in gesprek om een offerte gebaseerd op jouw vraag en wens te maken.

Employer branding, social content of bedrijfsfotografie

Hoewel het gebruik van de beelden steeds anders is, hanteren wij dezelfde tarieven voor deze typen fotografie. Vaak komt het er op neer dat we een of meerdere dagen een aantal uur op locatie zijn, om de beelden te maken die nodig zijn.

Dit kan gefocust zijn op de sfeer binnen het bedrijf, specifiek op het product of de dienstverlening of juist op de  mensen. Vaak zien we ook een combinatie tussen employer branding, social content, portretfotografie en interieur- en exterieurfotografie. Dan heeft de opdrachtgever aan het einde van de shoot een compleet pakket om de komende tijd mee te communiceren en de website(s) te vullen.

In de uitgewerkte cases hieronder vind je diverse opties.

Voorbeeld 1

In dit eerste voorbeeld gaan we er vanuit dat 1 dag op locatie zijn om voor de  HR afdeling Employer Branding beelden te maken. Hierbij maken we ± 15 portretfoto’s in de studio, een teamfoto, een foto van het pand, 3 interieurfoto’s en ongeveer 25 beelden van de werksfeer.

De portretfoto’s en teamfoto schieten we in de ochtend, in de middag gaan we aan de slag met het pand & de werksfeer.

 • Dag fotografie: € 1100,-
 • Mobiele fotostudio: € 175,-
 • Nabewerking portretfoto’s: € 375,-
 • Nabewerking overige beelden: € 150,-
 • Totale investering: € 1.800,-

Voorbeeld 2

Dit tweede voorbeeld is gericht op een restaurant, waar we ongeveer 3 uur beelden maken van 6 gerechten en 1 uur het restaurant zelf, de manager en de chef. Tijdens het fotograferen van de gerechten leggen we ook de voorbereidingen van de chef vast; deze beelden zijn goed bruikbaar voor social media, terwijl de eindresultaten ook gebruikt worden voor advertenties.

In totaal zijn we 1 middag op locatie en bewerken we ongeveer 25 beelden, zodat het restaurant zo’n 3 maanden vooruit kan met hun marketing. Hierna verandert de kaart weer, waardoor we een nieuwe shoot inplannen.

De totale kosten voor de fotografie inclusief de bewerking bedragen € 900,-.

Voorbeeld 3

Dit laatste voorbeeld is specifiek gericht op social media voor een product, waarbij we maandelijks een korte sessie inplannen van 3 uur om zoveel mogelijk beelden te schieten. De nabewerking hiervan hoeft niet perfect te zijn, het gaat er vooral om dat het zoveel mogelijk diverse beelden zijn waarmee de social media kanalen gevuld kunnen worden.

Deze data worden aan het begin van het jaar ingepland, zodat de hele content planning hierop aangepast kan worden. Regelmatig hebben we contact met de opdrachtgever om nieuwe ideeën te bedenken, zodat we tijdens de shoot zo efficiënt mogelijk kunnen werken.

De kosten hiervoor bedragen € 650,- per maand, oftewel € 7.800,- per jaar.

Een offerte op maat aanvragen?

 • Erg tevreden met de samenwerking voor Zelfstroom! Heel flexibel, veelzijdig, professioneel, oog voor detail én snel. Ze denken graag met je mee over de beste oplossingen. En met een super mooi resultaat: van drone-foto’s tot portretfoto’s en sfeerbeelden.

  Linda van Beers Brand Manager - Zelfstroom
 • Twycer weet op fantastische wijze mens, product, beleving en bezieling te vangen. Al jaren prima ervaring mee!

  Jorg Wiltink Marketing Manager - Intracare
 • Al meerdere keren hebben wij vanuit Restaurant Avant-Garde te Philips Stadion gewerkt met Twycer voor onze interieur, atmosfeer en food foto’s. Waar het vaak lastig is om een professioneel fotografie bedrijf te vinden, met een goede prijs/kwaliteit verhouding en eigen inbreng is Twycer de oplossing; veel luisterend oor voor wat wij willen, fotografen die professioneel, persoonlijk en snel handelen en altijd fantastische resultaten. Hopelijk volgen er nog vele samenwerkingen!

  Thomas Verkerk Restaurantmanager - Restaurant Avant-Garde
 • Doordachte fotografie. Zo onder andere voor mijn bedrijfswebsite. Súpertevreden!
  Paul Raaijmakers Eigenaar - Admonks
 • Ik ken Twycer vooral van mede-eigenaar Christ Clijsen. Christ is een zeer ervaren fotograaf. Betrouwbare ondernemers die de smaak van content te pakken hebben.
  Ektor Tsolodimos Eigenaar - Epsilon Studios
 • Beeld Professionals!!!
  Marloes Pot Event manager - Boomming Business
 • Heel tevreden over de fotografie en samenwerking 👌🏻
  Bianca Poulich Eigenaresse - Pure Beauty Center
 • Goede fotograaf, flexibel qua organisatie en denken altijd in oplossingen
  Marlou Kuypers Consultant communicatie - Fontys Sporthogeschool
 • Goede bereikbaarheid, afspraak = afspraak en foto’s van top kwaliteit.
  Wim van Dooren Lecturer, coach & relationship manager - Fontys
 • Echte professionals die de béste foto’s maken en ook nog heel heel sympathiek zijn. Voor zowel een zakelijke als privé opdracht is Twycer de eerste waarmee ik contact zoek.

  Mignon Poldermans Projectbureau - Parktheater
 • Leuk professioneel en fris bedrijf. Ze maken geweldige foto’s, zijn creatief, denken met je mee en passie voor hun vak. Aanrader is dit bedrijf!!

  Anne Zoutendijk Keukenmanager - A Matter of Taste
 • Bij Webs werken we al een aantal jaren met Twycer. Van event fotografie tot portretfoto’s, ze kunnen het allemaal! Professionele en leuke club die weet hoe ze onze bedrijfscultuur in beeld kunnen vangen. Would recommend! 🙂

  Anne van der Kammen Marketing Manager - Webs
 • Jong, fris en dynamisch team en dat typeert voor ons ook de manier van fotograferen. Altijd nét dat extra wat een foto zoveel spannender maakt. Reageren altijd snel, denken mee en leveren snel de foto’s aan. Aanrader 🙂

  Inge van der Avoort Studio - Gemeente Eindhoven
 • Al meer dan tien jaar verzorgt Twycer de fotografie van onze netwerkevenementen. Niet alleen zijn wij super tevreden, maar ook onze relaties geven veel complimenten over de foto’s. Ook voor de promotie van onze organisatie hebben zij prachtige foto’s gemaakt. Twycer, een club van professionele fotografen waar ik altijd prettig mee samenwerk.

  Lilian Aarts Project manager - Gemeente Amstelveen
 • Professionele organisatie met op dit moment 4 fotografen waar mee het prettig samenwerken is. Ze weten wat ze willen en waar ze mee bezig zijn. Leveren kwalitatief werk en blijven flexibel meedenken.

  Ron Groot Account manager - Wolluk
 • Het Twycer-team staat garant voor kwaliteit als het gaat om fotografie! Van portretten tot aan het vastleggen van grote events of bedrijfsprocessen, zij zijn de juiste partij! Absoluut een aanrader als je beeldmateriaal wenst te hebben waar je nog meer mee kan en zeker vaker gaat bekijken! Daarnaast zijn alle medewerkers ook nog eens super professioneel en zeer prettig om mee samen te werken!

  Marloes van den Boom Eigenaresse - Boomming Business & Events
 • Onze ervaringen met Twycer zijn positief. Dankzij Twycer hebben we een prachtig portfolio aan foto’s van onze restaurants!

  Wilke Hop Marketing Coördinator - Burger King
 • De fotografen van Twycer stellen iedereen op z’n/haar gemak, waardoor de kracht van de mensen goed naar voren komt. Tot in details wordt er meegedacht en wordt er alle tijd genomen om het beste shot te maken. Er wordt goed doorgevraagd naar het doel van de foto en daarmee kunnen ze zich goed verplaatsen in iedere branch. Communicatie vooraf en op de dag zelf is helder en wanneer gewenst super snel.

  Het is een feestje om met Twycer te werken!

  Elleke Groot Directie - Level Eleven
 • De Beurs van Berlage werkt al jarenlang samen met Twycer. De Beurs is een mooi gebouw, maar door haar grootte soms ook lastig vast te leggen. Maar de fotografen van Twycer krijgen het elke keer weer voor elkaar om haar zo fantastisch mooi vast te leggen, met en zonder haar gebruikers, dat je keer op keer versteld staat.

  Willemijn de Vet Marketing Manager - Beurs van Berlage
 • Professionele en energieke partij die onze medewerkers, events en projecten goed in beeld weten te brengen. Fris, dynamisch en weten ons altijd te verrassen met een goed eindresultaat.

  Annelieke Hoogwegt Communicatie specialist - Hazenberg TBI
 • Erg blij met onze samenwerking met Twycer! Fotografen zijn erg flexibel, fijne mensen om mee samen te werken, goede communicatie, maar vooral de foto’s zijn altijd verrassend mooi! Wauw-momentje wanneer je de foto’s ontvangt. Aanrader!

  Marlein van Veghel Marketing - Hutten Catering
 • Met veel tevredenheid is Twycer al enkele jaren hoffotograaf van Maison van den Boer en Oseven. Christ en Igor zijn goed bereikbaar, denken in oplossingen en schakelen snel. Tijdens shoots zijn ze professioneel, zelfstandig en prettig in omgang. Na afloop kunnen ze snel aanleveren en zijn er altijd ruim genoeg mooie beelden te kiezen. Ook nu het team zich uitbreidt blijft de kwaliteit hoog. Thanks, jongens!

  Martijn Beks Marketing - Maison van den Boer